Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Tarina tontin etsinnästä sittenkin 50- luvun rintamamiestalon täysremonttiin. Elämää suunnittelun ja remontin keskeltä, haaveita tulevasta.

(Page 1) | 2 | 3 | .... | 6 | newer

  0 0
 • 09/26/14--13:08: Mikä on betonilattia?
 • Betonilattia Betonic kuva 1.jpg

  "Betonilattia, betonipinnoite, sisustusbetoni"..lattialle on monta nimeä. Itse kutsun sitä betonilattiaksi. Meidän rintamamiestalokohteeseen veivasin lattiamateriaalin valintaa kolmeen otteseen..syystäkin. Halusin tyylikkään, kestävän ja helppohoitoisen lattian. Viime keväänä sain mahdollisuuden tutustua betonilattiaan ja sen työstöön Betonicin kurssilla. Koska rajaaminen kahden materiaalin kanssa alakerran lattiassa oli vaikeaa, päätin, että koko alakerran lattia eteisen, keittiön, olohuoneen ja ruokailutilan kanssa tulee Betonicin betonilattialla.

  Betonilattia Betonic kuva 2.jpg

  Betonilattia Betonic kuva 4.jpg

  Mielestäni betonilattia on varteenotettava vaihtoehto lapsiperheen tarpeisiin! Se on tyylikäs, kestää kulutusta ja kosteutta eikä ole liukas. Materiaali sopii hyvin kiven ja puun kanssa yhdistettäväksi sekä sävyjä on valittavana useampia. Sävyjä voidaan myös yhdistää ja tehdä esimerkiksi kahden sävyn sekoitus. Betonilattia on aina uniikki ja tekijänsä kädenjäljen näköinen. Lattia tehdään 3-4 ohuesta kerroksesta (tai halutessaan useammasta) teräslastalla levittäen massaa. Päälle laitetaan lakka, joka suojaa ja kovettaa pinnan. Eri kerroksissa voidaan käyttää värisävyn eri tummuusasteita, jolloin pinnasta saadaan eloisampi. Materiaali sopii myös kosteisiin tiloihin ja seinille. Betonipinnoite soveltuu niin uudis- kuin remonttikohteisiin. Materiaalin asentaa Betonicin koulutettu asentaja.

  Betonipinnoiteseina Betonic kuva 1.jpg

  Betonipinnoiteportaat Betonic kuva 2.jpg

   

  Katso ihanat sävyt ja lisää käyttökohteita Betonicin sivuilta.

   

   


  0 0

  Pakko myöntää, että tässä remontissa meinaa välillä hymy hyytyä! Yhtenä iltana mies olikin itsekseen maalannut olohuoneen kotelointiin hymynaaman piristämään mielialaa:) Tämän kodin eteen on vuodatettu litroittain hikeä ja roudattu milloin mitäkin tavaraa. Toisinaan päivät ovat aamusta iltaan "hikijumppaa". Mutta ehkä siksi se koti alkaakin tuntumaan niin rakkaalta!

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 12.57.18.png

  Lattian teon aloitus oli yksi selkeä edistysaskel remontissa. Jotakin selkeästi näkyvää vihdoinkin! Kaikki työkalut kerättiin ja koko lattia siivottiin tyhjäksi. Lattian pinnoittamiseen saimme luvan vasta, kun kosteuslukemat näyttivät riittävän kuivaa..ensimmäisellä kerralla lattia olikin hieman kostea ja lattian tekoa siirrettiin siksi vielä viikolla. Tosin jälkeäpäin selvisi, että kosteus olikin ollut vain ns. pintakosteutta, koska lämmitys ei ollut ollut päällä ja viime päivinä oli ollut kylmää ja kosteaa. Betonipinnoitteen alla on siis 6 viikkoa tätä aikaisemmin tehty 40 millimetrin kipsivalu.

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 12.57.40.png

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 12.57.54.png

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 12.58.44.png

  Lattiamateriaali on alla purkeissa. Purkkeja roudasin yhtenä päivänä kaatosateessa käsilihakset maitohapoilla..Ainakin hauikset ovat kasvaneet viimeisten kuukausien aikana. Alan päivä päivältä näyttämään todella rähjäiseltä mutta väliäkös sen..

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 13.10.04.png

  Betonipinnoite tulee muuten myös portaisiin. Neliöiden selvittämiseksi jouduin laskemaan askelmat ja etulevyt sekä tasanteen. Lasten nukkuessa me miehen kanssa usein tepastellaan työmaalla vielä saunankin jälkeen.

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 13.03.38.png

  Päättääkseni lattian sävyn ja rouheusasteen kävin Betonicin showroomilla Lönnrotin kadulla Helsingissä. Sävyksi valitsin beigen ja harmaan sekoituksen (värikartan alareunassa toiseksi alimmalla rivillä sävyistä 2. ja 4.). Beigeä 75% ja harmaata 25%. Lattian valinta materiaalin, sävyn ja työstön takia oli jännittävää! 

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 13.06.14.png

  Näyttökuva 2014-9-29 kello 13.06.47.png

  Katso muita käyttökohteita: www.betonic.fi

   

   

   


  0 0
 • 09/30/14--09:04: Huono äiti- fiilis
 • "Huono äiti- fiilis"..tuo tuttu tunne, joka iskee äitiyteen ajoittain mutta onko samaa käsitettä miehille ja isille? En ole ainakaan vielä kuullut! Jos normaalissa arjessa tuo tunne kalvaa ajoittain, voitte ehkä kuvitella kuinka usein se iskee näin remontin keskellä. Tosin kolmen lapsen jälkeen olen oppinut olemaan itselleni armollisempi mutta se ei silti poista huonoa omaatuntoa tekemättömistä asioista ja äitiyden toisinaan riittämättömyyden tunteesta.

  Näyttökuva 2014-9-30 kello 8.30.01.png

  Tämä syksy on ollut välillä eloa minuuttiaikataululla monellakin saralla. Mutta jos jotain hyvää, niin sainhan ajokortin juuri kesän kynnyksellä ja nyt kannan korteni kekoon lasten kuskaamisten osalta. Miehen ei siis tarvitse herätä joka viikonloppu aikaisin viedäkseen esikoista jäähallille. Pakko kyllä myöntää, että kun herää sunnuntaina 5.45 ollakseen jäähallilla jo 6.15 miettii, minkälaista meidän arki tulee olemaan, jos kaikki kolme poikaamme tulevat pelaamaan jääkiekkoa! Pesukoneen pyöriessä vanhassa kodissa otin pienet torkut parkkipaikalla, kun sohvakin oli kannettu kodista jo ulos..

  Näyttökuva 2014-9-30 kello 8.30.45.png

  Viikonloppuisin joudumme usein myös hoitelemaan remonttiasioita ja hankintoja vaikka yritän ne keskittääa arkipäiville. Kaksi pienempää poikaamme ovat todella villejä ja kauppamatkoilla meinaa tulla hulluksi vaikka olisi liikkeellä kahden aikuisen voimin! Pojat ovat onneksi aika tottuneita menevään elämäntilanteeseemme ja usein palkkioksi rautakauppareissuilta saadaan jätskit. 

  Näyttökuva 2014-9-30 kello 8.29.21.png

  Lapset ovat olleet ihmeen sopeutuvaisia "leirielämäämme". Sadepäivinä on tosin vaikea keksiä mitä noin muutamassa neliössä vapaata tilaa voi tehdä. Eipä paljon muuta kuin pikkulegohommia lattialla tai pöydällä muovailuvaha- ja leimasinhommia. Yksinäisinä iltoina joudun raahaamaan pikkupojat hakeakseni esikoista treeneistä ja nukkumaanmeno usein venähtää. Monet pienet asiat aiheuttavat tässä elämänvaiheessa huonoa omaatuntoa mutta välillä yritän tietoisesti sivuuttaa asian..

  Näyttökuva 2014-9-30 kello 8.30.23.png

  Kun lapset saa illalla nukkumaan, alkaa muutaman tunnin oma aika useimmiten remonttiasioita hoitaen ja miehen kanssa niistä keskustellen. Joskus arki on niin kiireistä ja tämä "mökkiolosuhteissa" asuminen aiheuttaa välillä koomisiakin tilanteita. Tosin usein tulee riittämättömyydenkin tunne ihan käytännön syistä ja huomaan, että moni asia on jäänyt tältä syksyltä tekemättä.

  Edessä olisi vielä lasten vaatteiden ja harrastustaravoiden nimikointi, jota olen muuten aina vältellyt! Ja pystynytkin välttelemään, koska päiväkoti on ollut tuttu ja hoitajat ovat tunnistaneet lasten vaatteet. Nyt päätin ottaa apuun Tarramonsterin helpot nimikointitarrat ja lätkiä niitä vaatteisiin. Koululaisen kirjat ovat edelleen päällystämättä, pitkään syksyn alussa kaiken maailman lappuja sinne ja tänne oli palauttamatta (nyt ne on jo jotakuinkin hoidettu), listalla olisi vielä pienimmän neuvolan varaaminen ja 3 x hammaslääkärin varaaminen, koulukuraattorin ajan varaaminen ja mitäpä muuta. 

  Mutta jos joku on varmaa niin se, että illalla väsyttää. Unikaverina mulla on ollut viimeiset lähes neljä kuukautta pelipaitainen 3- vuotiaamme.

  Ps. Ja mainitsinko, kuinka usein meillä on tänä syksynä syöty valmisruokaa osaksi kiireen ja osaksi olosuhteiden pakosta. Saan myös kuulla siitä usein kunniani ainakin vanhimman pojan suusta: "Miksi taas valmisruokaa"? Onneksi siihenkin tulee pian muutos, kun pääsemme korkkaamaan keittiön!

   


  0 0
 • 10/02/14--12:44: Näin tehtiin betonilattia
 • Betonic betonilattia massat purkeissa.png

  Lattian tekoa oli odotettu. Lattian valmistuminen tiesi myös automaattisesti remontin edistymistä ja seuraaviin vaiheisiin siirtymistä. Aikaisemmassa jutussa kerroin miten valmistauduimme edellisenä päivänä lattian teon aloitukseen. Aamulla olo oli jännittynyt ja odotimme innolla betonilattian valmistumista. Tosin silmät olivat aivan ristissä pienimmän valvottua juuri edellisenä yönä mutta ekstrakupin kahvia ja suklaapatukan voimin startattiin..

  Betonic betonilattia työkalut.png

  Kipsilattiaan levitettiin telalla primeria hyvän tartuntapinnan saamiseksi. Primeri kuivui noi 30-60 minuuttia, jonka jälkeen voitiin aloittaa itse betonipinnoitteen levitys. Edellisenä päivänä olin hankkinut tarvittavat työkalut, kuten paljun, ison lastan ja tarkan vaa´an.

  Betonic betonilattia primer.png

  Betonic betonilattia primerointi.png

  Olin valinnut väriksi beige-harmaan. Värejä voi käyttää sellaisenaan tai tehdä sekoituksia. Meillä sekoitettiin 75% beigeä (GR01) ja 25% harmaata (GR02). Oikean värisuhteen saamiseksi väripastan tarkka punnitseminen oli ehdotonta. Massa koko alakerran lattialle tehtiin kahdessa osassa, joten saman sävyn saamiseksi toiseen erään grammamäärät olivat tärkeitä.

  Betonic betonipinnoite väripurkit.png

  Betonic betonilattia värikartta.png

  Betonic betonilattia väripastan punnitsemista.png

  Massan sekoitus ja työstö on ammattimiehen puuhaa. Betonipinnoite myydään Betonicilta asennuksen kanssa mutta saimme suorittaa työn itse, koska olin käynyt ammattilaisille suunnatun kurssin viime keväänä. Itse työn meillä suoritti oma remonttimiehemme ja minä avustin työtehtävissä mukana (sekä tietysti vähän kuvailin).

  Betonic betonilattia massan vispausta.png

  Betonic betonipinnoite massa paljussa.png

  Massan levitys aloitetaan kulmasta melko nopealla tahdilla edeten. Betonipinnoite alkaa jähmettymään, joten sekoitettu massa tulee käyttää kahden tunnin aikana. Levitys ja työkalujen käyttö ei sovellu vasta-aloittelijalle, koska muuten lattia voi mennä oikeasti pilalle. Pinnoitetta levitetään ohuita kerroksia. Lopullinen lattia on aina tekijänsä kädenjäljen näköinen ts. lattia on aina uniikki. 

  Betonic betonipinnoite aloitus.png

  Betonic betonilattia ensimmäinen kerros.png

  Lattiassa on monia mahdollisuuksia vaikuttaa lopputulokseen. Kerroksia voi hioa, olla hiomatta, tehdä yhdellä tummuusasteella tai tehdä päälikerroksesta esimerkiksi vaaleamman, jolloin työstön jäljet kuultavat alta tummempina. Lastan vedoilla voidaan myös vaikuttaa lopputulokseen. Lattiaa ei saa lähteä arvioimaan keskeneräisenä! Me teimme niin, että alin kerros tehtiin rouheammalla värien sekoitussuhde 75/25, keskikerros rouhealla beigeä 100% ja päälikerros taas ohuempaa ja pehmeämpää softia sekoitussuhde väreissä taas 75/25.

  Betonic betonilattia työstöä 2.png

  Betonic betonilattia työstöä.png

  Lattiaan tuli korkoero valussa olohuoneen ja muiden tilojen väliin. Halusin lattian kuitenkin ilman eritasolistaa, joten reunasta teimme kulmikkaan ja pysyosaan laitetaan tammisuikale. Massaa jatkettaessa ja tehdessä isoja alueita on jätettävä liikuntasauma. Sauma kannattaa suunnitella sellaiseen kohtaan, joka ei jää kaikkein näkyvimpään paikkaan ja raja olisi mahdollisimman huomaamaton. Meillä raja tehtiin saarelleen alle ja näkyvillä olevaan lattiaan raja saatiin häivytettyä hyvin.

  Betonic betonilattia kynnys.png

  Betonic betonilattia rajaa.png

  Toisen päivän aamuna hiottiin. Lattia näytti aluksi aika rajulta hienon pölyn kanssa, jopa liian hiotulta ja rouhealta. Hiominen tehtiin 80 paperilla. Kone vuokrattiin paikallisesta vuokraamosta kolmeksi päiväksi samaten eri vahvuiset hiomapaperit. Hiomisen jälkeen imuroitiin huolella. 

  Betonic betonilattia hiomakoneella hiomista.png

  Betonic betonilattia hiomapaperit.png

  Betonic betonilattia imurointia.png

  Hiomisen jälkeen työstettiin seuraava kerros vastaavalla tavalla ja seuraavan päivän aamuna teimme hionnan 100 paperilla. Viimeinen eli kolmas kerros tehtiin ohuemmalla ja elastisemmalla soft- pinnalla. Seuraavana aamuna taas hiottiin ensiksi 100 paperilla ja lopuksi 120 paperilla.

  Betonic betonilattia soft kerros lähikuva.png

  Betonic betonilattia soft kerros työstö.png

  Betonic betonipinnoite valmista pintaa.png

  Ennen lakkaamista hioimme hieman kohollaan olevia reunoja ja nurkkia. Osan pahimmista kohoumista reunoilla poistin lastan avulla.

  Betonic betonilattia kulmien tasoittamista lastalla.png

  Betonic betonilattia hiomista.png

  Lopuksi lattia lakattiin kahteen kertaan ristiin telaten. Toinen lakkakerros täytyi lakata kolmen tunnin sisällä ensimmäisestä lakkauksesta. Lattia sai kuivua kolme vuorokautta ja kovettua rauhassa. Pinnasta tuli todella kova ja lakka antaa suojaa pinnalle. 

  Betonic betonilattia lakkapurkki.png

  Betonic betonipinnoite lakkaus.png

  En ole vieläkään saanut hankittua kunnon työvaatteita! Tässä projektissa "otin käyttöön" syksyllä ostamani mustan Adidaksen hupparin ja lempparicollegehousut. Sain myös pahan opetuksen työskennellessäni ilman työhanskoja. Työntouhussa löin alkuviikosta rystyseni johonkin ja avohaavaan tarttui betonipinnoitetta. Massa kovettui niin lujaa haavan päälle etten saanut sitä revittyä pois kuin useiden päivien jälkeen ja rystynen olikin kipeä. Nyt muistona mojova arpi! Remontista on jäänyt paljon muistoja ja tullut lisää oppia. Lattiaprojekti oli tähänastisista ehdottomasti itselleni mielenkiintoisin!

  Betonilattia jakaa mielipiteitä kahteen - siitä joko tykkää tai ei tykkää. Aluksi ennen valintaani epäilin olisiko se liian moderni ratkaisu meidän rintamamiestaloon. Mutta järkeiltyäni uskon, että tein juuri oikean valinnan! Lattia on superkestävä, helppo imuroida ja pyyhkiä. I like it!

  Lisätietoa: Betonic (www.betonic.fi)


  0 0
 • 10/03/14--10:30: Miksi mittatilauskeittiö?
 •  

  Mittapuu keittiön pohjakuva.png

  Punainen remonttitupa siirtyi omistukseemme virallisesti toukokuun lopussa mutta vanhat ihanat omistajat antoivat meille mahdollisuuden käydä mittailemassa paikan päällä tiloja koko viime kevään ajan ja pääsin näin aloittamaan suunnittelua. Keittiön tyyliä ja mallia veivattiin myös moneen otteeseen. Keittiöstä tuli lopulta kolme erilaista piirrustusta ja pariovien paikaksi oli kaksi vaihtoehtoa. Päädyimme kuitenkin avoimeen tupakeittiömalliin, jossa ei ole yläkaappeja ja saareke tai oikeastaan niemeke on iso. Keittiön vanhasta ikkunasta puhkaistiin pariovet ulos tulevalla terassille.

  Mittapuu mittatilauskeittiö seinien palkki.png

  Löysin Mittapuun erään toisen blogin kautta. En ollut ajatellut alunperin mittatilauskeittiötä. Remonttibudjetin eläessä vaihtoehtoja oli oikeastaan kaksi, joko panostaa tai pihistää. Pihistys olisi ollut Ikean keittiö, joko Ikean kodinkoneilla tai laadukkaimmilla koneilla tai keittiöliikkeen kautta keittiö ja koneet. Kävin muutamissa liikkeissä pyytämässä tarjousta ja hinta vanhana remontoijana kuulosti särähtävän korvaan..kunnes löysin Mittapuun. Siinä se oli, meille sopiva vaihtoehto. Remontissa oli myös niin paljon vielä tulevia epävarmuustekijöitä, kuten remontin edistyminen ja aikataulu sekä mahdolliset palkit ja niiden sijoittaminen ja näkyville jääminen. Valmiskeittiön kanssa tajusin, ettei joustovaraa monessakaan asiassa ollut..

  Mittapuu saarekkeen paikka lattiassa.png

  Paikan päällä uudemman kerran mittaillessani huomasin, että olin jossakin vaiheessa mittausprosessia tehnyt virheen - olin piirtänyt saarekkeen liian pitkäksi ja kulkuaukko jäi liian pieneksi. Seinään tullut kantava tolppa oli myös arvoitus jäisikö se kokonaan seinän sisään piiloon vai nousisiko pintaan ja miten se vaikuttaisi saarekkeen tasoon. Suunnitelija Teemu Carlsson Mittapuulta vieraili paikan päällä pariin otteeseen ja teimme tarkistusmittauksia. Myös lattian nousu tässä kohtaa oli arvoitus tulevan valun paksuuden ja pintamateriaalin takia. 

  Mittapuu Teemu Carlsson paikalla.png

  Mittapuu Teemu Carlsson paikall mittailemassa.png

  Vierailin Mittapuun verstaalla Espoossa myös pariin otteeseen. Siellä suunnittelimme yhdessä ovien mallin ja profiilin ja suunnittelimme pystykaapin käsiaukon niin lasten kuin aikuisten korkeudelle.

  Mittapuu keittiön oven kahva sivusta.png

  Mittapuu kettiön oven kahvan vaihtoehdot.png

  Mittapuu oven kahvojen mittoja.png

  Olin haaveillut kauan komposiittitasosta ulkonäön, kestävyyden ja huolettavuuden takia. Tutustuin Duratin valikoimaan ja melko uuteen Kerrockiin.

  Mittapuu keittiön taso Durat.png

  Mittapuu keittiön tasoa Kerrock mallipalat.png

  Kesällä kuvan parketti vaihtui beige-harmaaseen betonilattiaan. Ovien väriksi valitsimme valkoisen himmeän V10. Tasoksi valittiin Kerrock ja täysin valkoinen snow white 108. 

  Mittapuu keittiön tasoa Kerrock vaihtoehtoja.png

  Mittapuu keittiön taso Kerrock valkoinen snow white.png

   

  Mittatilauskeittiön edut omasta mielestäni:

  -kohtuuhintainen

  -ammattitaitoinen suunnittelija, yhdessä luodut ideat

  -pyysepän tekemä, suomalaista käsityötä

  -voi vaikuttaa tarkkoihin mittoihin kuten laatikoiden urien syvyyteen

  -toimitus nopeaa ja mahdollisuus siirtää toimitusaikaa (kuten meidän tapauksessa 3 kertaa lattian teon siirtymisen takia)

  -yksityiskohdat voidaan suunnitella ja toteuttaa huolella kuten pöydän uurtamiset palkin tai vastaavan takia

  -voit valita oman näköisen keittiön useista väri- ja materiaalivaihtoehdoista, saada täysin persoonallisen keittiön

  -täysin omien mittojen mukaan tehty

   

  Mittapuun muita kohteita löydät täältä.

   

  Lisätietoa: Mittapuu / Teemu Carlsson

  www.mittapuu.fi

   

   


  0 0

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.47.30.png

  Keittiön tuloa oli odotettu jo pitkään. Sen saapuminen oli seuraava merkittävä steppi remontin edistymisessä. Mittapuun kanssa suunnittelu ja yhteistyö oli sujunut todella hyvin. Jouduimme siirtämään keittiön vastaanottamista kolme kertaa, koska betonilattian teko siirtyi kipsivalun kosteuden takia. Onneksi meidän ei tarvinnut ottaa keittiötä remonttityömaalle vaan Mittapuu varastoi sen verstaalleen. 

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.45.39.png

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.46.24.png

  Lattiaakin päästiin testailemaan ensimmäistä kertaa. Uskomatonta, vaikka talossa oli vasta seinät ja lattia, olo oli jotenkin todella kotoinen. Pojat ottivat pikkulegolaatikoita ja rakentelivat sillä aikaa, kun me teimme seuraavalle päivälle esivalmisteluja keittiön tuloa varten. Lattia suojattiin muovipintaisella jykevämmällä paperilla (paperi rautakaupassa 3,50€/kg) naarmujen ja maalaamisen varalta. Illalla vielä maalattiin keittiön taustaseinä Uulan ovi- ja ikkunamaalilla sävy 1020 Uni. 

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.48.00.png

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.48.20.png

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.48.52.png

  Tuntui epätodelliselta, että omat piirrustukset keittiöstä pääsevät pian livenä paikan päälle. Jännitti myös, miltä kaikki näyttää ja ovatko mitat todella oikeita. Ensimmäinen oma mittavirhe alunperin saarekkeen kanssa huomattiin ajoissa ja saatiin korjattua keittiöprojektin aikana. Illalla otin vielä omia tarkistusmittoja BOSCHIN digitaalisella laseretäisyysmittalaitteella PLR15. Kaappien kokonaissyvyydeksi ikkunalaudan kanssa seinästä tuli 750mm. Laseretäisyysmittalaite on ollut todella hyvä apu työmaalla juuri tarkistusmittojen ottamisessa ja toimii valonsa ansiosta hyvin myös iltahämärässä. 

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.49.18.png

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.49.50.png

  Keittiön taustaseinän maaliksi valittiin Uulan ovi- ja ikkunamaali, koska se kestää hieman roiskeita. Sävy on tummanharmaa Uulan oman värikartan 1020 Uni. Samalla maalilla maalattiin myös vaalean leivinuunin takaseinä. 

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.53.26.png

  Näyttökuva 2014-10-6 kello 9.51.05.png

  *Uulan maaleja myydään mm. Värisilmä- liikkeissä

   


  0 0
 • 10/07/14--03:58: Oman maan omenat
 • Blogiyhteistyössä: Biolan

  Olen superikiitollinen, että syksy on ollut suhteellisen lämmin ja aurinkoinen! Syksy on ollut vauhdikas päiväkodin alettua ja remonttikin on edennyt suunnitelmien mukaan. Alkusyksystä olemme yrittäneet lasten kanssa viettää iltaa ulkoillen, koska pienessä kanalassa seinät tuntuvat kaatuvan päälle melko nopeasti. Omenoita olen kerännyt sen, mitä olen kerinnyt, ehkä ensi vuonna pystyn tähänkin satsaamaan enemmän:)

  Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.51.25.png

  Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.55.04.png

  Pojistamme innokkain omenoiden kerääjä on ollut keskimmäinen. Usein olenkin joutunut iltaisin erottamaan poikia tappelukohtausten tullen ja keskimmäinen on päässyt mukaani omenatalkoisiin..

  Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.55.40.png

  Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.53.47.png

  En oikein tiennyt, mitä omenoille kuuluisi tehdä. Meillähän ei ole vielä keittiötä eikä pakastinka mutta yritin paloitella edes osan keräämistäni omenoista kanalan pakkaseen. Koko kesän vaivanneet ampiaiset olivat myös vitsaus omenoita pilkkoessa. Sain onneksi pakastepusseihin talteen osan vitamiineista, joista teen myöhemmin hilloa. Tosin sekin satsi meinasi sulaa, kun yöllä oli ollut oikosulku sähköjen kanssa. Kenwoodin tehosekoitin ei tehnytkään niin pientä mössöä kuin olin kuvitellut. Loput pilkoin kaikki veitsellä lohkoiksi.

  Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.52.39.png

  Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.56.46.png

  Lämpimän syksyn ansiosta omenoita tuli yhtäkkiä valtavasti. Mieskin pääsi mukaan touhuun yhtenä sunnuntaina. Kuulin jälkeäpäin, että omenoita olisi voinut viedä myös mehustamoon, joissa omista omenoista tehdään mehua. En tiedä, kuinka vanhoja pihamme kolme omenapuuta ovat, mutta ikääntyminen niissä jo näkyy. Toivon, että ensi vuonna saataisi myös hyvä sato! 

  Näyttökuva 2014-10-7 kello 11.57.00.png

  Laitetaanko teillä puutarha syysteloille/talviteloille? Annatko omenapuille lannoitetta? Kuuluuko oksia leikata ja milloin?

  Sain testiin blogiini Biolanin syyspanos- nimisen lannoitteen, jota ajattelin testata. Onko syyspanos jollekin tuttu? Nyt syksy on ollut niin lämmin ja sato vasta tippunut, joten lannoitteen laittaminen ei liene liian myöhäistä?

   

   


  0 0
 • 10/09/14--13:02: Tapettitunnelmissa
 • Boråstapeter Mineral 4219.jpg

  Rintamamiestalon suunnittelussa olin alunperin vähän hukassa. Vanhassa kodissa en uskaltanut laittaa tapettia kuin lastenhuoneisiin ja aikuisten tiloissa seinät saivat vain maalia. Suunnittelijan ongelma on se, että tieto lisää joskus tuskaa. Valikoimaa on niin paljon ja välillä löytyy "liikaa" ihania vaihtoehtoja. Isossa remontissa on hyvä keskittää valinnat tietyn valmistajan tuotteisiin ja helpottaa näin työmäärää. Löysin paljon kivoja vaihtoehtoja Boråstapeterin valikoimasta, jota myy Värisilmä- liikkeet.

  Ruotsalaisen Boråstapeterin valikoima on laaja. Valmistaja tunnetaan alunperin ehkä kukkakuoseistaan mutta useista tapettikirjoista löytyy yksivärisiä tapetteja, pientä hillittyä kuviota, isoa kuviota neutraaleissa sävyissä, graafisiakin kuoseja sekä värikkäitä ja kauniita kukkakuoseja.

  Boråstapeter Pigment.jpg

  Boråstapeter Scandinavian designers 2735.jpg

  Boråstapeter Scandinavian designers 2738.jpg

  Kaksi ylläolevaa kuvaa ovat Scandinavian Designers- mallistosta, joka on ehkä oma suosikkini Boråsin valikoimasta. Moni sen kuoseista sopii myös lastenhuoneisiin sekä koululaiselle tai teinille. On kiva, että samasta kuosista on valittavissa eri värivaihtoehtoja. Niin sanotut kuitutapetit ovat helppoja asentaa eikä tapetoinnista tarvitse tulla ikuisuusprojekti. 

  Boråstapeter Silent Nature 9064.jpg

  Boråstapeter Soul 8359.jpg

  Boråstapeter wallpaper easyup 2733.jpg

  Kuvat lainattu: BoråsTapeter

  Omat tapettisuunnitelmat ovat vielä auki. Kirjoja olen plärännyt muutamaan otteeseen ja nyt lattian teon jälkeen pystyn paremmin hahmottamaan värimaailmaa. Tapetti kannattaakin valita tilan mukaan ja huomioida ympärillä olevat tekijät kuten luonnonvalo, valaistus, lattia, kiintokalusteet tai olemassa olevat seinämaalit. Monet liikkeet lainaavatkin tapettikirjoja päiväksi pariksi ja näin valinta voi olla helpompaa. 

  Boråstapeter- tapetteja myyvät Värisilmä- liikkeet kautta Suomen. 

  Uusin tapettimallisto Collected Memories on juuri ilmestynyt!

   


  0 0
 • 10/10/14--13:01: Postia meille
 • Näyttökuva 2014-10-10 kello 22.16.12.png

  Meidän perhe siirsi leirinsä pysyvästi Porvooseen heinäkuun alussa. Kesän aikana on edelleen roudattu kaikenlaista tavaraa akselilla Helsinki-Porvoo, roudattu märkiä pyykkikasseja ja heitetty vanhan kodin postit tavarakassien sekaan..Vasta viime viikolla teimme muuttoilmoituksen, joka muuten onnistuu kätevästi netissä. En tiedä miksi siirsin asiaa -ehkä henkisistä syistä. Vanha kotimme on edelleen myynnissä ja osoitteen muutos tarkoitti lopullisesti kodin siirtymistä uuteen paikkaan!

  Näyttökuva 2014-10-10 kello 22.16.34.png

  Näyttökuva 2014-10-10 kello 22.16.50.png

  Uuden kodin postilaatikolle on huomattavasti pidempi matka kuin vanhassa kodissa. Ensimmäinen posti saapui kuitenkin jo kesällä niiltä yrityksiltä, joille olin ilmoittanut uuden osoitteemme kuten vakuutusyhtiölle ja sähkölaitokselle. Päätin, että taloon kuuluva vanha vihreä muovinen postilaatikko saa vaihtua pikimmiten uuteen postilaatikkoon! Kesällä postilaatikon pohjalla majaili kaksi pientä sisiliskoa, joiden näkeminen oli pojille mieluista mutta itse en kovin innoissani postia laatikosta nostellut..

  Näyttökuva 2014-10-10 kello 22.28.20.png

  Pari vuotta sitten löysin Asuntomessuilta Stalan pihamodulit ja sittemmin sarjaan sopivat postilaatikot. Malli on jäänyt mieleeni niin pysyvästi, että tiesin, että se on meidän tuleva postilaatikko. Malli on tyylikäs ja yksinkertainen, ehkä skandinaavinen ja toiminnoiltaan käytännöllinen.

  Stala postilaatikko_PL-2G_001.jpg

  Stala postilaatikko_PL-2W_003.jpg

  ENÄÄ PITÄISI VAAN PÄÄTTÄÄ KUMPI VÄRI!

  postia saa lähettää myös: punainenremonttitupa@gmail.com


  0 0

  Vanhat asukkaat asuivat talossamme huikeat 43 vuotta. Symbolisestikin uusi postilaatikko tarkoittaa uusia asukkaita ja paikalle uutta tarinaa - eli meitä. Nyt posti on käännetty tänne Porvooseen ja vaikka matkaa laatikolle on 142 askelta kävelen sen ihan mielelläni. Viime jutussa pähkäilin harmaan ja valkoisen Stalan postilaatikon välillä mutta päädyin valkoiseen. Uusi postilaatikko on saatu blogiyhteistyössä Stalalta arvioitavaksi. Postilaatikon kaveriksi hankimme tukevan jalan.

  Ihastuin Stalan muotoiltuun pari vuotta sitten nähtyäni käytännöllisen pihamodulin Hyvinkään Asuntomessuilla. Nyt samaa sarjaa oleva postilaatikko PL-2 oli heti mieleeni. Postilaatikon on suunnitellut Stalalle Tapio Anttila eikä suotta, se on saanut Design from Finland- merkin. Itse en pidä "peltisistä" postilaatikoista, koska ne kolisevat. Muoviset taas näyttävät tyylittömiltä ja likaantuvat helposti. Stalan PL-2 postilaatikot on tehty kestämään Suomen olosuhteita ja mm. lukko on käsitelty silikonilla jäätymättömäksi. Postilaatikko on valmistettu Ruukin peltikattoihin kehitetystä Pural- pinnoitetusta teräslevystä. Materiaali on pitkäikäinen, kestävä ja huoltovapaa. 

  Kauniin ulkomuodon lisäksi postilaatikolla on monia käytännön toimintoja, joita en muuten aikaisemmin tiennyt.

  Itselleni erityisen tärkeä ominaisuus on se, että luukusta mahtuu maksikirjeet. Suuri suuaukko on hyvä, koska tilaan usein asiakkaideni näytteitä suoraan kotiin mm. lattianäytteitä ja paksuja kuvastoja.

  Stala postilaatikko valkoinen PL_2W kuva 4.png

  Postilaatikon hauskana ominaisuutena on "Sinulle on postia"- toiminto, joka ilmaisee, että laatikkoon on tullut postia. Postia hakiessa merkki käännetään sisään ja kun postimies tuo postia, merkki ponnahtaa ulos. Kätevää! Postilaatikko vaikuttaa tilavalta ja sinne mahtuu varmasti useammankin päivän postit.

  Stala postilaatikko valkoinen PL_2W kuva 6.png

  Stala postilaatikko valkoinen PL_2W kuva 3.png

  Kerään padan ja saunan lämmittämiseen paljon ilmaislehtiä sytykkeeksi. Jos mainoksia ei kuitenkaan halua, postilaatikon mukana tulee  keltainen pyöreä "Ei mainoksia"- magneetti. Nimikyltti on myös tyylikäs. Se kuuluu postilaatikon hintaan ja tilataan Stalan verkkosivuilta laatikon mukana tulevalla koodilla. 

  Postilaatikkoa myydään rautakaupoissa suositushintaan 139€ (jalka ei sisälly hintaan) mutta pian sen voi ostaa helposti myös Stalan omasta postilaatikoiden nettikaupasta. 

  Mielestäni kumpikin väri sekä harmaa että valkoinen ovat tyylikkäitä.  Päädyin kuitenkin valkoiseen ja olen ihkaonnellinen jo kauan haaveilemastani postilaatikosta! Tustustu Stalan muihinkin tuotteisiin tästä.

  Kyllä se valkoinen taisi olla hyvä valinta:)

   

   


  0 0
 • 10/17/14--00:45: Testissä Biolanin syyspanos
 • Biolan syyspanos kuva 12.png

  Niin se syksy tuli, että luissa tuntuu. Tosin vuodenaikaan nähden syksy on ollut tänä vuonna todella lauha ja jopa lämmin. Meille se on ollut pelastus! Tänä kesänä en kerinnyt paljoakaan puuhastella puutarhassa. Sain ajettua nurmikon Boschin uudella ruohonleikkurilla, kerättyä marjoja ja omenia talteen pakkaseen ja viime viikolla tehdä lannoituksen.

  Blogiyhteistyön merkeissä vierailin viime keväänä Biolanin messuosastolla ja sain testikäyttöön erittäin helpon ja kätevän lannoitteen nimeltä SYYSPANOS. Viimeiset omenat tippuivat puista toissaviikolla ja eilen löysin vielä ison läjän hyväkuntoisia omenia lehtien alta. En tiedä teinkö lannoituksen liian myöhään mutta ensi vuodeksi toivon yhtä hyvää omenasatoa:)

  Biolan syyspanos kuva 11.png

  En tosiaankaan ole puutarhaihminen mutta sitäkin on harjoiteltava. Biolanin syyspanoksen laittaminen ei vie montaa minuttia ja sen laittamiseen ei tarvitse kuin lapio ja kastelukannu. Lannoite on kätevissä pikareissa sisällä. Omenapuille suositus on kolme pikaria ja ainakin meidän omenapuissa näkyy jo ikääntymisen merkkejä, joten lannoite ei ole pahitteeksi!

  Biolan syyspanos kuva 10.png

  Biolan syyspanos kuva 9.png

  Biolan syyspanos kuva 8.png

  Syyspanokselle kaivetaan sopivan kokoinen kuoppa ja se asetetaan sinne. Pinta rikotaan lapiolla ja päälle kaadetaan vettä 0,5l. Syyspanos peitetään ja annetaan olla. Näin helppoa!

  Biolan syyspanos kuva 6.png

  Biolan syyspanos kuva 5.png

  Meidän pihalla kasvaa kolme omenapuuta, viisi marjapensasta, yksi iso karviaispensas, raparperia ja viime viikolle löydetty marja-aronia, jota luulin vain koristepensaaksi.

  Biolan syyspanos kuva 2.png

  Biolan syyspanos kuva 3.png

  Biolan syyspanos kuva 4.png

  Biolan syyspanos kuva 1.png

  Lisätiedot Syyspanoksesta: Biolan Syyspanos on luomuravinne puiden ja pensaiden syyslannoitukseen. Lannoitus suoritetaan koristekasveille elo-syyskuussa ja hedelmäpuille sekä marjapensaille heti sadonkorjuun jälkeen. Lannoite parantaa kasvien talvenkestävyyttä ja edistää seuraavan vuoden kukkasilmujen muodostumista. Lannoite ei sisällä lainkaan talvilepoon siirtymistä häiritsevää typpeä. Lannoitejauhe on pakattu biohajoavaan pikariin. 

   


  0 0
 • 10/20/14--02:48: Helpotusta arkeen
 •  

  Syksyn yksi huono äiti- fiiliksen aiheista on ehdottomasti ollut vaatteiden nimikoimattomuus. Lapset aloittivat elokuun alussa vastavalmistuneessa päiväkodissa uusien hoitajien ja lasten kanssa. Meidän remonttielämä ja asuminen kesästä saakka on ollut aikamoista sekamelskaa: pyykkikassien roudausta, märkien kassien kantamista, kuivattamista, Ikea- kasseihin tavaroiden siirtämistä ja kassien lojumista kanalan pienessä tuvassa ja käytävällä. 

  Tilasin Tarramonsterilta nimikointitarroja helpottaakseni arkea. Edes mies ei syksyn tullessa remonttikesän jälkeen enää muistanut, mitkä olivat kenenkin vaatteita ja missä korissa. Mitä pidemmälle syksyä eletään sitä enemmän vaatevarasto päiväkodissa kasvaa. Nimikointitarrat ovat yksi oiva apu siihen, etteivät vaatteet joudu "Kenen"- laatikkoon.

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 2 .jpg

  Nimikointitarrat ovat todella monikäyttöisiä ja sopivat mm. vaatteisiin, leluihin ja urheiluvälineisiin.  Tarroja kannattaa ehdottomasti tilata heti tarpeeksi! Meidän perheessä aloitamme nimikoinnin ehdottomasti ulkovaatteista. Ihme mutta tänä syksynä on hävinnyt vasta yhdet kurahanskat ja vanhimman jääkiekko munasuojat..Tarramonsterin nimikointitarrojen valikoima yllätti. Valittavana on joko itsestään liimautuvia tai silitettäviä tarroja eri koossa. Meille otettiin minipilkkuja, kullekin oman näköiset. Vanhimmalle jääkiekkoilijalle tietysti maila, keskimmäiselle pääkallo ja pienimmälle jalkapallo sopivine väreineen.

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 5.png

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 4.png

  Eniten meidän perheessä katoaa urheiluvaatteita ja -tarvikkeita. Perheessämme nyt kolme poikaa harrastavat jääkiekkoa ja jääkiekko-osasto kotona vain kasvaa..edes 9- vuotias ei aina osaa huolehtia omista tavaroistaan ja joskus mm. hikipuku vain jää hallille. Turnausviikonlopun jälkeen, kun hallilla on ollut pari sataa samanikäistä poikaa voi hikipuvun metsästäminen ilman nimikointilappua olla "hieman" vaikeaa.

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 10.png

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 9.png

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 8.png

  Tapellaanko teidän perheessä? Meidän kolme poikaa ovat ihan mahdottomia tappelemaan ja usein joudunkin ostamaan tavaroita kolme samanlaista. Esimerkiksi juomapullot ja eväsrasiat ovat aina tappelun aihe ja omaa pulloa tunnistellaan naarmujen ja puremisjälkien avulla..tässäkin siis nimikointitarralle tulee käyttöä:)

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 11.png

  Tarramonsteri nimikointitarrat kuva 6.png

  Tarramonsterin nimikointitarrat ovat todella käytänöllisiä ja sopivat mielestäni kaikenikäisille. Lelupäivän lelut nimikoitiin heti myös omilla tarroilla.

   

  Nimikointitarrat sopivat mm:

  -vaatteet

  -asusteet

  -urheiluvaatteet

  -urheilutarvikkeet

  -koululaisen kirjat ja vihot

   

  Myös urheiluseurat voivat tilata Tarramonsterin sivuilta tarrat omalla logolla!

   

   


  0 0

  Näyttökuva 2014-10-21 kello 15.03.56.png

  Mistä sinä haet ideoita ja tekijöitä omaan kotiisi? Itse selailen lehtiä (aina joskus kun kerkiän), käyn messuilla ja pidän silmät auki oikeastaan missä tahansa liikun. Vakiovarustukseeni laukussa kuuluvat useimmiten kamera ja muistivihto. Joskus löydän blogeista uusia firmoja kuten löysin Helsingin Mittapuun. Mittapuu teki meille keittiön ja tekee kaikki kotimme kiintokalusteet mittojen mukaan. Mittapuu ja Presion Oy ovat esillä myös ensi viikon loppuna järjestettävillä Vantaan Oma Koti- messuilla Myyrmäki- hallissa osastolla 5.11. Mittapuu arpoo Facebookissani 5 kpl messulippuja, jotka arvotaan tänään tiistaina 21.10.2014 klo 22.

   

  Kuva: Presion Oy/Mittapuu osasto 5.11

   

  Tällä kertaa en hirveästi etsi mitään tarpeeseen mutta Art4u:n valokuvatapetit ja sisustustarrauutuudet käyn aina katsastamassa. Valikoima on todella laaja ja valokuvatapetin voi tehdä omasta kuvasta mittojen mukaan. Art4u Oy on osastolla 12.5 

   

  Näyttökuva 2014-10-21 kello 15.19.47.png

  Kuva: Art4u osasto 12.5

  Aurinkoenergia osana talon hybridijärjestelmää on nousussaan. Parin viime vuoden aikana on tullut selkeästi kehitystä tuotteisiin ja valikoimaan. Biolan Ekoasuminen esittelee tuotteitaan osastolla 16.10

  Näyttökuva 2014-10-21 kello 15.20.39.png

  Kuva: Biolan Ekoasuminen osasto 16.10

  Viime talvena teimme vanhassa kodissa kattoremontin kahdessa päivässä, tai siis Hämeen Laaturemontti toteutti sen. Olimme supertyytyväisiä ja voin lämpimästi suositella yritystä. Hämeen Laaturemontti löytyy osastolta 3.2. Lue kokemukseni kattoremontista täältä

   

  Näyttökuva 2014-10-21 kello 15.25.10.png

  Kuva: Punainen remonttitupa, Hämeen Laaturemontti Oy osasto 3.2

   


  0 0

  Keittiö saapuu, osa 1

  Muutamia viikkoja sitten saapui meidän keittiö. Sain onneksi siirrettyä sen toimitusta jopa kolmeen kertaan, koska betonilattiamme teko viivästyi kipsivalun hitaan kuivumisen takia. Koko projekti on muutenkin sujunut Mittapuun kanssa aivan loistavasti ja nyt päätin tilata kaikki loputkin kiintokalusteet heidän kauttaan. Keittiön suunnittelin ja piirsin itse ja Mittapuun väki luonnosteli sen omiksi kuvikseen ja mittoja hiottiin muutamaan kertaan remontin edistyessä. Saapumisaamuna remonttimiehemme tuli normaalia myöhemmin ja lupauduin itse kantoavuksi. Aika painavaa puuhaa, hauiksissa tuntui loppuviikosta koko viikon tavaran roudaus mutta muistanpahan kantaneeni keittiön kotiin:)

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 11.png

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 14.png

  Edellisenä iltana keittiön kaapiston sekä leivinuunin taustaseinä maalattiin Uulan ovi- ja ikkunamaalilla sävyllä 1020 Uni. Tumma taustaseinä ryhdittää mielestäni tilaa ja korostaa myös kauniisti valkoista keittiötä ja hailun harmaata leivinuunia. Keittiö ja ruokatila täyttyivät tunnissa kaapistoista ja asennustyöt saatiin käyntiin. Terassin ovi oli saapunut juuri edellisenä iltana ja se asennettiin vielä keittiöasennuspäivän päätteeksi.

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 13.png

  Keittiömme on tehty täysin mittojen mukaan omien toiveidemme mukaisesti. Mittoja muutettiin vielä matkan varrella, mikä harvoin onnistuu valmiskeittiöiden kanssa. Remontissa, jossa katon, seinien ja lattian paksuudet ja korkeudet saattavat matkan varrella muuttua, on joustavuus vain eduksi! Keittiön asensi meille itse keittiön verstaalla tehnyt Janne. Janne on koulutukseltaan puuartesaani ja toteutti mm. suunnittelemamme ns. ikkunalaudan kaapiston taakse. Ikkunalauta antaa keittiölle pientä ilmettä ja ilmavuutta. Idean ikkunalaudasta antoi meille lupakuvat piirtänyt Timo Mikkonen / POIAT. Vanhaa keittiön ikkunaa ei tarvinnut näin myöskään lähteä siirtämään vaan ikkuna voidaan avata tuuletusta varten.

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 4.png

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta kuva 6.png

  Ihailen joiden ammattimiesten järjestelmällisyyttä ja kädentaitoa. Keittiön laatikoston urat oli suunniteltu juuri halutun kokoisiksi ja pystykaapin ovenkahva sille korkeudelle, että perheen pienemmätkin käyttäjät ovat tyytyväisiä. Keittiön asennukseen varataan kaksi päivää.

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 5.png

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 3.png

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 2.png

  Illalla asennettiin vielä terassin pariovet. Aluksi keittiö tuntui raskaalta ja hieman pelästyin valitsemaani 750mm kaapiston syvyyttä. Mutta tutkitusti ihmisen silmän kestää hetki hahmottaa tilaa ja mittasuhteita ja oli outoa, että aikaisemmin täysin tyhjässä tilassa olikin nyt jotain pysyvää. Illalla kävimme useaan otteeseen ihastelemassa keittiötä.

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 1.png

  Mittapuu mittatilauskeittiön asennusta osa 1 kuva 12.png

  Tilajaollisesti keittiön kaapisto tuli samaan kohtaan kuin vanha keittiö. Eteisestä kaadettiin seinän pätkää ja saareke tuli vanhan makuuhuoneen ja keittiön seinän paikalle. Keittiön vanhan ikkunan kohdalle laitettiin pariovi kulkemaan tulevalle terassille ja näin aukkoa suurennettiin. Ruokailutilaan saarekkeen taakse tehtiin kokonaan uusi ikkuna-aukko. Parhautta tulee ehdottomasti olemaan keittiön tilavuus perheemme tarpeisiin ja luonnon valon määrä. Mittatilauksen ainoana "ongelmana" oli se, että valinnanvaraa oli liikaa. Pohdin 50- lukuhenkisen keittiön, pastellin sävyisen, rustiikkisen ja kaiken väliltä mutta päädyin kuitenkin simppeliin ja tyylikkääseen valkoiseen, joka sopii mielestäni betonilattian kaveriksi. Kaikista ikkunoista on rauhallinen näkymä isolle metsämäiselle rinnetontillemme, josta tulen varmasti nauttimaan pönttöuunin tulen äärellä.

   

  Ps. Mittapuu/Presion Oy ovat esillä 24.-26.10.2014 Vantaan Myyrmäki- hallin Oma Koti messuilla osastolla 5.11

  www.mittapuu.fi

   

   

   

   

   

   


  0 0

  Porvoo talo.png

  Pakko sanoa, että terassiovet olivat yksi parhaista alakerran muutoksista! Keittiöstä tuli piirrettyä kolme eri versiota: U- keittiö, I-keittiö ja II- keittiö ja tämän myötä terassiovilla oli kaksi mahdollista paikkaa. Pääsuunnittelija Timo Mikkosen kanssa keskusteltuani sain vahvistusta suunnittelemastani I- keittiöstä saarekkeella ja tämän myötä ovien paikaksi tuli kaapiston ja saarekkeen väliin vanhan ikkunan kohdalle ja siitä kulku ensi kesänä rakennettavalle terasille. Koska remonttimme oli niin iso ja se käsiteltiin rakennuslupana, vaadittiin myös uuteen julkisivuun lupakuvat, jotka meille piirsi Timo Mikkonen / POIAT. Yläkertaan aikuisten makuutilaan tuli myös uusi pieni ikkuna, jonka paikalla olikin joskus ollut pyöreä ikkuna.

  Domus pariovet kuva 12.png

  Domus parioevet kuva 13.png

  Näin isossa remontissa pienillä resursseilla on joskus vaikea suunnitella remontin edistymistä ja tarvittavaa materiaalia työmaalle. Remontti eteni kuitenkin suunnitellusti mutta havahduin terassiovien tilaamiseen myöhään. En tosiaankaan tajunnut, että pariovien tilaaminen tilauksesta toimitukseen veisi 7-8vko. Vanhaa ikkuna-aukkoa siis suurennettiin standardikokoista ovea varten. Rakennuslupamme ehtona oli rakennesuunnitelma ja piirrustukset. Rakennesuunnittelija oli määritellyt oviaukon sekä ikkuna-aukkojen tekotavat, joita meidän tuli noudattaa. Kuinkas muuten, terassiovet pamahtivat työmaalle keittiön saapumista edeltävänä iltana. Ovet toimittivat Domus vakiokoossa 13x21 ja hintaa rahdin kanssa tuli rapiat 1600€.

  Domus pariovet kuva 11.png

  Domus pariovet kuva 10.png

  Domus pariovet kuva 8.png

  Ovien asennus valmiiksi tehtyyn aukkoon ei ollut sinänsä iso homma ammattimieheltä. Ylläolevasta kuvasta näkyy poikkileikkauskuva julkisivusta, joka vaatii myös remonttia mahdollisesti ensi kesänä. Julkisivusta puuttuu tuuletusrako. Vihdoinkin saatiin nähdä terassiovet livenä. 

  Domus parioevt kuva 9.png

  Domus pariovet kuva 2.png

  Domus pariovet kuva 3.png

  Kahvitauon jälkeen mies ahersi vielä oven kahvaa ja lukkoa melkoisen tovin. Ulko-oviin saatavat kahvat ja lukot olivatkin yllättävän kalliita. Valittavana oli joko avaimella ulkoapäin avattava lukko tai sisäpuolelta ns. lukkopesästä lukittava systeemi. Ensi kesänä uudesta oviaukosta olisi tarkoitus tehdä muutama askelma alas ja kulku tulevalle terassille ja kesäkeittiölle. 

  Domus pariovet kuva 5.png

  Mitä mieltä? Ainiin ja unohdin mainita, että ovet tuovat myös paljon lisää luonnonvaloa tilaan! Näkymä ovista toiseen suuntaan on omaan "metsään" ja pala kadulle kävelytielle sekä sitten myöhemmin tuolle varsinaiselle terassille. 

   

   

   

   

   

   

   

   


  0 0
 • 10/27/14--13:09: Eteisen tapettivalintaa
 • Betonilattian lopullinen sävy ja kiiltoaste oli hieman arvoitus, joten jätin tapettien valitsemisen suunniteltua myöhemmäksi. Kun lattia oli sitten paikallaan ja vieressä valkoinen keittiö oli kokonaisuutta helpompi hahmottaa. Yleisfiilis alkoikin näyttämääm aika modernilta ja halusin tapetin sopivan ehdottomasti tunnelmaan. Tapetissa saisi olla beigeä tai harmaata, hempeää kuviota pienellä kiillolla tai ehkä jotain selkeästi värikästä. Olen aina pitänyt värikkäästä mutta alakerrasta alkoi muodostua nyt pikku hiljaa melko hillitty.Tapettia tulisi ovien väliin eteistilaan sekä oviaukkojen ja tulevan kaapiston yläpuolelle.

  BoråsTapeter Borosan EasyUp11 39113 kuva 21.png

  BoråsTapeter Collected Memorien Värisilmä kuva 3.png

  Olin käynyt aikaisemmin katsastamassa BoråsTapeter- tapettikirjoja Värisilmä- liikkeissä. Lattia oli kuitenkin sen verran haastavan värinen, että halusin mallata tapettivaihtoehtoja rinnakkain lattian kanssa. Kävin Väritukun showroomilla Vantaalla ja BoråsTapeter oli juuri lanseeraamassa uutta mallistoa nimeltä Collected Memories. Otin lainaksi viikonlopun yli peräti kahdeksan kirjaa. Mies oli antanut tapettien suhteen vapaat kädet mutta toisaalta halusin näyttää hänellekin omat ideani. 

  BoråsTapeter tapettikirjat Värisilmä kuva 4.png

  BoråsTapeter Värisilmä kuva 1.png

  Kotona pläräsin ja pläräsin kirjoja. Liikaa ihania vaihtoehtoja löytyi! Omaksi suosikkikirjaksi nousi Scandinavian Designers- kirja, josta löytyi kivoja tapetteja koululaisen huoneeseen sekä pienempien poikien huoneeseen. Tapetti on hyvä valita ympäröivän materiaalin kanssa sekä valita se luonnonvalossa. 

  BoråsTapeter EasyUp11 39136 Värisilmä.png

  BoråsTapeter EasyUp11 39137 Värisilmä.png

  BoråsTapeter Borosan EasyUp11 39113 kuva 22.png

  Yllä omat suosikkini eteisen tapetiksi, joista ykköseksi nousi (myös miehen valitsema) Borosan EasyUp11 tapetti 39119. Tapetin alla kuistin 30 x 60 cm kivimäinen laatta ABL- Laatoista, laatan nimi Re-Use Fango sand. Kuisti ja eteinen ovat peräkkäiset tilat ja kuistin jälkeen alkaa alakerran varsinainen lattia eli betonilattia. 

  BoråsTapeter- tapetteja myydään Värisilmä- ketjun liikkeissä kautta Suomen.

  http://www.borastapeter.se/fi/

  http://www.varisilma.fi/


  0 0

  Mittapuun verstaalla odoteltiin myöhässä tilaamaani allasta ja hanaa tason työstöä varten. Kun sain toimitettua Blancon altaan ja hanan saivat Mittapuun Teemu ja Janne mallailtua hanan paikkaa, joka päätettiin keskittää. Tasoon tehtiin altapäin asennettavalle altaalle kolo ja se jäi verstaalle liimaukseen. Seuraavan viikon alkuun sovittiin tason asennus keittiöön. 

  BLANCOLINUS_S_hana_ceramic look_valkoinen_kuva 4.png

  Olin kuolannut Blancon Silgranit allasta jo pitkään. Koska tasoksi valittiin valkoinen kerrock oli itsestään selvää, että halusin myös altaan ja hanan olevan valkoiset. Vihdoinkin keittiön kokonaisuus alkoi näkymään ja olimme askeleen lähempänä juoksevaa vettä:) Blancon Silgranit allas Subline 700-S näytti heti meidän perheen tarpeisiin sopivalle. Aikaisemmassa kodissamme oli myös Blancon allas malliltaan Blancostatura 6-IF Crystal valkoisella lasilla mutta se oli tuntunut jo pitkään meidän 5- henkiselle perheelle pieneltä. Siksi halusin nyt isomman altaan. 

  Mittapuu_mittatilauskeittiö_Blanco_Silgranit_allas_valkoinen_kuva2.png

  Mittapuu_mittatilauskeittiö_Blanco_Silgranit_allas_valkoinen_kuva1.png

  Hanaksi valitsimme saman kuin aikaisemmassa kodissamme Blancon Blancolinus-S ceramic look, valkoinen. Malli oli hyväksi havaittu, tykkään sen muodosta ja ulosvedettävästä suihkuosasta. Enää piti paikalle saada vain putkimies asentamaan hana. Jouduimme sanomaan hyvästit aikaisemmalle putkifirmalle odoteltuamme muutaman pienen työtehtävän tekoa yli kolme viikkoa...sorry!

  Ja siinä se on! Taso jätetään liimaukseen. 

  BLANCO_Silgranit_allas_valkoinen_SUBLINE 700-U_kuva1.png

  BLANCO_Silgranit_allas_valkoinen_SUBLINE 700-U_kuva2.png

  Altaaseen tehtiin myös kolikon kokoinen aukko Damixan elektroniselle pesukoneventtiilille, joka toimii hipaisunäytöllä patterin avulla. 

  Damixa_Elektroninen pesukoneventtiili_Mittapuu_mittatilauskeittiö_kuva1.png

  Päätiin juhlistaa yksinäistä iltaa lasten kanssa melkein valmiin keittiön kunniaksi ilmapalloilla. Talo alkoi vihdoinkin tuntumaan kodille vaikka meillä oli vasta lattia ja suurin osa keittiötä. Työmaalla lapset juoksivat ympyrää ja lennättelivät vihreitä ilmapalloja. Joskus saan kuulla kunniani haluamistani asioista remontin suhteen, koska olen valinnoissani melko tarkka enkä anna niissä kovinkaan paljon myönnytyksiä. Usein mieheni kuitenkin kiittelee jälkeäpäin, koska valintani perustuvat kokemukseen sekä järkeen. Allas ja hana olivat yksi järkivalinnoistani, joita en taatusti tule katumaan!

  BLANCOLINUS_S_hana_ceramic look_valkoinen_kuva 2.png

  BLANCOLINUS_S_hana_ceramic look_valkoinen_kuva 1.png

   

  *Blancon tuotteita Suomessa maahantuo Oy Lapetek Ab. Lapetekin showroom sijaitsee Helsingissä. Tuotteita myydään keittiöliikkeissä, puusepänliikkeissä sekä rautakaupoissa kautta Suomen.

   


  0 0

  Tunnetko jo Kidd.O- lehden? Uusin numero N:o 3. syksy/talvi 2014 ilmestyi juuri pari päivää sitten. Lehti on ihan mun lemppari ja odotan aina innolla sen ilmestymistä. Sain teille 5 kpl lehteä ARVOTTAVAKSI. Osallistu otsikon alta "puhekuplasta"kommentoimalla onko lehti sinulle jo ennestään tuttu. Muista jättää osallistumisen yhteydessä sähköpostiosoite (ei näy muille) ja nimimerkki. Arvon 5 kpl lehteä heti maanantaina 3.11.2014. Arvonnan osallistumisaika 31.10-2.11.2014.

  KiddO_kansi_3.jpg

  Seuraan muutamaa ranskalaista lasten lifestyle-lehteä mutta viime syksynä markkinoille tullut suomeksi tehty Kidd.O oli piristys lehtimarkkinoille! Lehti käsittelee lasten sisustusta, ruoka-aiheisia juttuja, juttuja lastentarvikkeista, elämästä ja kertomuksia lehden juttujen takana olevista henkilöistä. Jos itse juttujen lukemiseen ei ole aikaa, voi selailla lukuisia ihania kuvia tai saada ideioita DIY- ohjeista. Kidd.O on 260- sivuinen koko perheen lehti. Lehteä ei myydä ihan jokaisessa kulmassa mutta se on saatavilla laajasti Suomessa ja myyntipaikat löydät täältä. Kidd.O:n nettisivuilla ja Facebookissa tapahtuu myös jatkuvasti vaikka itse lehti ilmestyykin muutaman kerran vuodessa. Lehteä löytyy myös verkkolehtenä täältä.

  Onnea arvontaan! 

  Lehdet tarjoaa blogiyhteistyössä: MEAN Publishing Oy

   


  0 0
 • 11/03/14--01:12: Kidd.O- lehden voittajat!
 • Voihan harmaa maanantai! Mutta onneksi voin piristää ainakin viiden ihmisen alkanutta viikkoa ilmoittamalla Kidd.O- lehden voittajat!

  Kidd.o_lehti numero 3 1200x627.png

  Lehti lähtee seuraaville nimimerkeille:

  *tuijajuu

  *SanttuK

  *AWR

  *Taro

  *Cherrycloud

  Kiitos MEAN Publishing OY:lle blogiyhteistyöstä. Voittajille on lähetetty sähköpostia. 

  Kidd.O- lehti on koko perheen lifestyle-lehti ja se on saatavilla kattavasti ympäri Suomen. Katso myyntipisteet täältä. Lehteä myydään myös verkkolehtenä.

  http://www.kiddo.fi/

  Facebookissa: https://www.facebook.com/kiddolehti?fref=ts

   


  0 0

  Mielen kodinkoneet valkoinen valkoiset punainen remonttitupa.png

  Keittiön suunnittelun alkutaipaleella oli kotona kovat keskustelut, kuinka suureksi remonttibudjetti nousee ja minkä siivun siitä tulee raapaisemaan keittiö. Panostaa vai pihistää vai jotain siltä väliltä..ajatuksenammehan oli tehdä tämä talo ja koti mahdollisesti myytäväksi joidenkin vuosien kuluttua, koska suunnitelmissamme oli edelleen haave rakentaa isompi asunto tähän samalle tontille..mutta lopputuloksena päätimme panostaa ja tehdä tästä talosta halutunlainen. Mielestäni mittatilauskeittiön kuului saada arvoisensa kodinkoneet, tietenkin valkoisena! Mies kovana kokkaajana taas ei ollut valmis pihistämään kodinkoneiden laadusta ja siksi päädyimme laadukkaisiin ja kestäviin Mielen kodinkoneisiin.

  Mittapuu kerrock tason reikä Mielen induktiotasolle.png

  Miele induktiokeittotaso valkoinen KM6349 kuva 2.png

  Olin toimittanut Mittapuun verstaalle kodinkoneista luettelon ja he pystyivät tekemään tarvittavat aukot ja muut tuleville kodinkoneille. Saarekkeen tasoon, joka on valmistettu kerrockista tehtiin upotusaukko Mielen induktiokeittotasolle, malli KM 6349. Induktiokeittotaso ei ole valkoinen mutta sävyltään vaalea ja sopii hyvin saarekkeeseen. Yksi toive oli myös lieden kehyksettömyys, joten se uppoaa kauniisti pöytätasoon.

  Miele induktiokeittotaso valkoinen KM6349.png

  Miele induktiokeittotaso valkoinen KM 6349.png

  Saareke on meille jo vanhasta kodista tuttu ja hyväksi havaittu. Tässä kodissa saarekkeesta tuli hieman syvempi ja baaritason alapuolelle saatiin myös tuolien puolelle kaappitilaa. Eniten pidän kevyesti pyöristetystä muodosta ja huolellisesta keittiön työstöstä. Pienet seikat kuten ei- terävät reunat ovat lapsiperheelle (jossa varsinkin kolme menevää poikaa) tärkeitä yksityiskohtia. 

  Mielen kodinkoneet valkoiset Mittapuun mittatilauskeittiö.png

  Valitsimme tähänkin kotiin uunin kosteuspaistotoiminnalla. Uuni tuli vahingossa toimituksessa väärän värisenä mutta saimme hyvin nopeasti valkoisen tilalle. Mielen uunin malliksi valittiin osittain digitaalinen H 6460 BP. Kalusteisiin sijoitteva mikroaaltouuni on malliltaan M 6032 SC. Jääkaapiksi valittiin vapaasti sijoitettava valkoinen jääkaappi Perfect Fresh- laatikoilla mallia K 14827 SD

  Miele mikroaaltouuni valkoinen M 6032 MC kuva 1.png

  Valkoista pomppupainiketta oli mahdoton löytää! Onneksi löysin kuitenkin malliltaan siron pomppupainikkeen kahdella pistorasialla harjattua terästä nimeltään Bachmann Twist. Pomppupainikkeelle tehtiin paikan päällä kolo kuppiterällä. Matala pomppupainike vei vain vähän tilaa ja näin saatiin säilytettyä mahdollisimman paljon kaapin sisätilasta. 

  Bachmann Twist pomppupainike kuva 2.png

  Bachmann Twist pomppupainike kuva 1.png

  Tuntuu, että hyviä työmiehiä on vaikea kiittää tarpeeksi! Koska sanat eivät aina riitä, kiitän hyvillä pullakahveilla:) Kiitos Mittapuu ja Miele, saimme kivan keittiön!

  Kahvit punainen remonttitupa keittiö Mittapuu.png

   

   


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 6 | newer