Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Tarina tontin etsinnästä sittenkin 50- luvun rintamamiestalon täysremonttiin. Elämää suunnittelun ja remontin keskeltä, haaveita tulevasta.
  0 0
 • 10/15/15--00:00: Pikkuasennuksia
 • Menu pyyhetanko ideakuva.jpg

   

  Sanonta "suutarin lapsella ei ole kenkiä" on mielestäni aika osuva ja pätee ajoittain myös meidänkin perheessä. Viime keväänä kylpyhuoneen ja wc:n valmistumisen myötä tarvittiin myös pyyhekoukkuja, wc- paperirullatelinettä, peiliä jne. Rautakaupoissa kymmeniä ellei satoja kertoja pyörittyäni en löytänyt sopivaa..siispä noita edellämainittuja ei ostettu. Pariin otteeseen mieskin jo hermostui mutta tiesin, että "se oikea" tulee eteeni kunhan vain saan aikaa etsimiseen. Sitten se tuli, Menun sarja, johon ihastuin heti. Ei valitettavasti se halvin vaihtoehto mutta tiesin sen sopivan juuri meidän kylppäriin!

   

  Bosch PLR 50C laseretäisyysmittalaite kuva 1.JPG

  Kylpyhuoneremontti kuva 2.jpg

   

  Eilen koitti se "suuri päivä", kun vessapaperirullateline ja pyyhetanko saatiin paketista ulos ja asennettua. Oi sitä onnen hetkeä, kyllä ihminen osaa olla pienistä kodin asioista onnellinen! Tässäkin asennuksessa tarvittiin kahden aikuisen käsiä ja vähän hermoja. Pienissä asennushommissa olen kokenut erittäin käteväksi Boschin PLR 50C laseretäisyysmittalaitteen, jossa on kaltevuusmittaustoiminto ja digitaalinen vesivaaka. Näiden toimintojen avulla ei tarvitse hakea isoa vatupassia ja tämä laseretäisyysmittalaite on lisäksi todella kevyt ja närrärä käyttää. Tämä näppärä työkalu on aina kotona lähellä ja kulkee myös projekteissa aina työlaukussani mukana. 

   

  Bosch GDX 18 V-LI.jpg

  Bosch PLR 50C laseretäisyysmittalaite kuva 2.jpg

  Kylpyhuoneremontti kuva 3.jpg

   

  Valmista tuli! I'm happy:)


  0 0
 • 10/20/15--12:40: Kodin haastavin tila
 • Eteisen naulakko kuva 1.jpg

  Mikä on sinun mielestäsi kodin haastavin tila? Minun mielestäni se on eteinen ja näin se on ollut meidän perheessä ainakin reilu 10 vuotta lasten saannin jälkeen. Jokaisella meillä on varmasti kodissaan jokin haastava tila mutta niin työssäni kuin omassa arjessakin eteinen on se suurin "ongelmatila", jonka kassa kamppaillaan. Eikä suotta! Suurimmaksi osaksi suomalaisissa kodeissa eteinen on pieni tai ei ainakaan suuri. Pieneen tilaan tulisi mahduttaa monta toimintoa olemalla myös esteettisesti kaunis ja viestittää kodin tunnelmasta.

  eteinen kuva 5.jpg

  Toisinaan on järjettömän haastavaa saada eteisestä toimiva sekä kaunis! Omassa arjessa huomaan, että lasten lukumäärän ja lasten iän muuttuessa eteinen kokee aina myllerryksen..Monissa perheissä tuulikaappiin/eteiseen tuodaan lasten rattaat. Itse olemme onneksi päässeet jo tuon vaiheen yli vaikka nyt nauroinkin, että vihdoin meillä on tilava erillinen kuisti, jota kaipailin lasten ollessa vauvoja. No nyt meillä on 4v, 6v ja 10v. Kenkiä koossa 27-44, nappista, reppua, hanskaa, pipoa..istumapaikka pukemiseen ei ole enää välttämätön..se vaihe on jo ohitettu. Lasten kasvaessa koululaiseksi täytyy miettiä asioiden helppoutta koululaisen näkökulmasta ja sitä, että lapsi voi pitää tavarat myös itse järjestyksessä. Ensi syksynä meillä on yksi koululainen lisää. Eteisessä kaivataan usein laskutilaa posteille, paikka avaimille jne. Olen edelleen sitä mieltä, että eteinen on ehdottomasti kodin vaikein tila, varsinkin jos se on kooltaan pieni.

  Eteisen naulakko kuva 4.jpg

  Eteinen kuva 2.jpg

  Eteinen kuva 1.jpg

  Me olemme nyt onnellisessa asemassa, että meillä on ns. kuisti sekä eteinen/sisääntulo. Tilaa on rutkasti enemmän kuin vanhassa kodissa ja kuistin malli on myös helpompi. Talon vanha kuisti eristettiin ja tehtiin lämpimäksi. Tämä oli yksi parhaista ratkaisuista remontissa eikä oikeastaan muita vaihtoehtoja edes harkittukaan. Nyt vajaa vuosi sitten kuisti laatoitettiin ja laatta löytyi helposti ABL- Laattojen myymälästä. Säilytyksen ja estetiikan kanssa on käyty nyt vuosi myllerrystä ja kuisti olisi tarkoitus saada valmiiksi lähiviikkoina. Kerron siitä vielä lisää. Vanhoja kuistipäivityksiä löydätte täältä.

  Eteisen naulakko kuva 2.jpg

  Eteisen naulakko kuva 3.jpg

  Kuvat: Pinterest

   

   


  0 0
 • 10/22/15--05:46: Kuistin muutos
 •  

  Eteinen nyt kuva 2.jpg

  Eteinen nyt kuva 3.jpg

   

  Vuosi on kohta asuttu talossa (lue alakerrassa) ja koti on ollut sekä koti että työmaa..ja mun office. Kuistin laatta oli ensimmäinen näkyvä pinta, joka saatiin valmiiksi. Tykkään kuistin tunnelmasta ja erityisesti luonnon valosta, jota kuistille tulee paljon.  Oviaukon vasemmalla puolelle laitettiin 9 Ikean Trones- kenkälaatikkoa ja ne toimivat mielestäni hyvin lapsiperheellä. Mutta siihen se kuisti sitten jäikin. 

  Vanhasta talosta on jäljellä oikeastaan kolme asiaa: leivinuuni, pönttöuuni ja kuistin mäntypanelikatto. Panelikaton lämmin sävy ja kuluneisuus vetosivat heti ja vaikka kuinka suunnittelin sen maalausta, en sitä sitten uskaltanut tehdä. Suunnittelin sävyn syvennystä/tummennusta mutta oikean sävyn löytäminen olikin yllättävän haastavaa. Siispä katto vain hiottiin ja maalattiin värittömällä Uulan Öljykuullolla ja päihin sai jäädä vanhaa maalipintaa (mutta se saa kertoa talon historiaa). 

  Eteinen nyt kuva 1.jpg

   

  Eteinen.png

  Kiireessä ja hädässä mies osti kuistille Ikean Tjusig- säilytyspenkin mustana, johon en koskaan ihastunut..jo remontin aikaisesta asumisesta meillä oli Ikean rekkejä ja ne toimivat meillä aluksi vaatesäilytyksessä eteisessä, olohuoneessa ja piharakennuksessa sekä nyttemmin kellarissa. Rekeistä yksi jäi kuistille toimittamaan naulakon virkaa. Kuistin muutosta on tehty nyt pari viikkoa hissun kissun mutta eipä ole sopivien tuotteiden löytäminen ollut helppoa! Uskotteko, että etsin sopivaa naulakkoa yli vuoden! Ajatuksena olisi saada kuistille vieläkin enemmän toimivuutta ja lattiapinta-alaa, joka on tärkeetä. On kiva, että kuistilla on tilaa pukea ja riisua, vaikka siinä lojuisi hetken ruokakassit, työkamat ja harrastustavarat. 

  Trones- kenkälaatikot ovat kyllä käteviä, niitä meillä oli myös vanhassa kodissammekin! Kohti muutosta siis!

  DSC01592.jpg

   


  0 0

  Lupasin kirjoittaa teille kuistimme muutoksesta. Hassua puhua muutoksesta vajaa vuoden asumisen jälkeen mutta ehkä voisi todeta, että kuisti oli kesken..tai siitä puuttui pari oleellista osaa. Kuisti oli kodissamme se ensimmäinen tila, jonka olin selkeästi suunnitellut päässäni ja halusin siihen tietynlaisen tunnelman. Naulakon löytäminen osoittautui yllättävän vaikeaksi. Halusin kevyen, modernin ja aikaa kestävän mallin, toiminnallisen ja tietysti kauniin. Kolusin nettikaupat ja muutama ihan ok malli löytyi, en kuitenkaan päätynyt ostamaan. Työkseni ravaan sisustusalan kaupoissa viikottain muttei niistäkään tullut vastaan sitä oikeaa. 

  Mistä sinä teet parhaat löydöt? Viime aikoina olen tehnyt parhaat löydöt alan tapahtumista, joissa on esillä usein nuorten suunnittelijoiden muotoilua. Myös lehdistä ja blogeista saattaa bongata kivoja juttuja. Syyskuun alussa piipahdin Kaapelitehtaalla Design Marketissa ja kuinka ollakkain se oikea naulakko tuli vastaan! Näin jo kaukaa, että tuo on meidän naulakko! Esittelin kännykkäkuvat kotona ja mies oli samaa mieltä. 

  Design market.JPG

  Aina, kun löydän jotakin uutta kivaa suomalaista olen tosi innoissani! Löytämäni naulakko on Samuli Pölläsen suunnittelema naulakko jo vuonna 2007 mutta se vaati hiomista ja pääsi tuotantoon 2012. Melko usein tuote syntyy muotoilijan omiin tarpeisiin ja näin syntyi myös naulakko L1. Sisustusarkkitehti ja kalustesuunnittelija Samuli Pöllänen on suunnitellut työkseen mm. julkisia tiloja kuten tavarataloja, myymälöitä, ravintolakonsepteja, lentokenttiä ja risteilyaluksia. Pitkään alalla työskennelleenä hän perusti kalusteyrityksen nimeltään mllmtr. Nimi tulee englannin kielen sanasta  "millimeter" ja se kuvastaa hyvin hänen tuotteitaan. Tuotteet on suunniteltu toimiviksi, kauniiksi ja yksinkertaisiksi karsimalla epäolennainen pois. Täydellinen löytö ja onneksi menin käymään Design Marketissa.

  Samuli Pöllänen mllmtr naulakko.png

   

  mllmtr_logo_300x100-B.png

  Alla muutama kuva L1- naulakosta, jota saa useissa väreissä kahta pituutta 60cm ja 90cm. Samaa sarjaa on olemassa myös superkaunis kylpyhuonemalli. Seuraavassa jutussa esittelen meidän uudistuneen kuistin ja L1- naulakon siellä. 

  cloth-rack_L1-600_black_front mllmtr Samuli Pöllänen.jpg

  cloth-rack_L1-900_white_front_jacket mllmtr Samuli Pöllänen.jpg

  kuvat: mllmtr.com

   


  0 0

  DSC01588.jpg

  Kuistin muutos oli pieni mutta tarpeellinen. Design Marketista Kaapelitehtaalta löytämäni Samuli Pölläsen suunnittelema L1- naulakko mustana pääsi asennukseen ja väliaikaista virkaa toimittanut valkoinen putkinaulakko sai siirtyä toimistolleni. Vuosien aikana olen ostanut satunnaisesti poistoista hyödyllisiä tavaroita ja tuo valkoinen putkinaulakko oli yksi niistä löydöistä. Ikean kenkäteline sai myös lähteä mutta kätevät muoviset Trones- laatikot seinällä saivat jäädä. 

  DSC01606.JPG

  mllmtr naulakko L1 Samuli Pöllänen.jpg

  mllmtr L1 naulakko Samuli Pöllänen kuva 2.jpg

  L1- naulakko on kevyt ja ilmava mutta vetää ihmeen monta henkaria takkeja. Kauneimmillaan se on toki, jos se ei ole aivan täyteen ahdettu. Ansensimme naulakon astetta korkeammalle, jotta saimme väljän lattiatilan. Uuden naulakon ja nikkaroidun kenkälaatikon/penkin ansiosta lattiatilaa kuistilla on nyt 2,44m (leveys) ja 1,90m (syvyys) eli aika kivasti. 

  mllmtr naulakko Samuli Pöllänen kuva 3.jpg

  mllmtr L1 naulakko Samuli Pöllänen kuva 4.jpg

  Pientä viilausta kuistilla vielä on, kuten tuon yhden listan maalaus ja muutaman jalkalistan paikkamaalausta. Olipa joku kerinnyt talsimaan matolla (vaikka olin se juuri imuroinut)...mutta nyt imuroiminenkin sujuu helposti, kun lattiatila on ehjää pintaa.  L1- naulakon ja penkin kulmaukseen laitan ehkä vielä pari koukkua matalammalle pikku pojille tai koululaisen reppua varten. Seuraavassa jutussa kerron, miten tuo kenkälaatikko/penkki tehtiin.


  0 0

  Näistä kuvista on kohta kaksi viikkoa ja näkymä pihalle on edelleen sama.

  Lue koko juttu


  0 0
 • 11/30/15--04:48: Puutyöt ennen talven tuloa
 • Remontointi ja pihatyöt on vähän kuin ketjureaktio. Kun teet yhden asian, siitä seuraa uusi asia työn alle.

  Lue koko juttu


  0 0
 • 12/19/15--12:48: Oksasilppua joulun alla
 • Syksy on ollut pitkään leuto. Ainakin meillä Porvoossa edelleen tien sivut vihertävät ja ilma on vuoden aikaan nähden lämmin.

  Lue koko juttu


  0 0
 • 03/24/16--02:19: Blogi ja pitkä tauko
 • Talvi on kääntynyt kevääseen vaikka välillä kylmä tuuli viheltää Porvoon Jokirannassa.

  Lue koko juttu


  0 0
 • 04/03/16--00:24: Kevään merkkejä
 • Tänään ulkona sataa vuorotellen vettä ja räntää. Toisina päivinä aurinko lämmittää ihanasti. Selvät kevään merkit on nyt havaittavissa.

  Lue koko juttu